top of page

Tapaus F EXTRA

Lämpöä, valoa ja energiaa auringosta

bright-2029528_1280.png

Auringossa on käynnissä ydinreaktio, joka lähettää valtavan määrän lämpöenergiaa avaruuteen. Aurinko säteilee lämpöä myös Maahan. Aurinkolämpöä voidaan varastoida ja siirtää asuntoon aurinkokeräimen avulla. Aurinkokeräin on oikeastaan vain musta putki, jonka sisällä kiertävää nestettä Auringon säteily lämmittää.

Myös maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta Auringon lämpöä voidaan siirtää asuntoihin. Se onnistuu lämpöpumpun avulla, jolloin lämpöä kerätään putkessa kiertävää nestettä käyttäen. Auringon lämpö on luonnonvara ja uusiutuvaa energiaa.

Aurinkoenergia on auringon säteilemän energian hyödyntämistä sähkö- tai lämpöenergiana. Yleensä sillä tarkoitetaan erityisesti suoraa säteilyenergian hyödyntämistä aurinkokennon tai aurinkokeräimen avulla.

Aurinkoenergia on niin sanottua uusiutuvaa energiaa, ja sen tuotannosta syntyy päästöjä ja jätettä vain laitteiden valmistuksessa ja kierrätyksessä.

Teimme sulatusuunin, joka hyödynsi vain aurinkoenergiaa. Näin yksinkertaisella laitteella voimme ilman sähkölaitteita tai retkikeittimiä, lämmittää aterian. Puutarhaletku, jossa on vettä voi lämpimänä kesäpäivänä lämmetä tosi kuumaksi, jopa 70 asteiseksi. Onneksi ei sentään kiehuvaksi ?

solar-4111682_1920.jpg

1. Mitä yllä olevassa kuvassa tapahtuu ?

puutarhaletku.jpg

2. Puutarhaletku on aamulla nurmikolla. Mitä tapahtuu jos tulee aurinkoinen ja lämmin päivä ?

solar-power-1019828_1920.jpg

3. Tankkaako aurinkokeräin autoon lämpöä ?

bottom of page