top of page
pikwizard-a47ded9188f03e58264e9729a85caa44_edited.jpg

Työmme

Toteutamme monimuotoista yhteiskuntaa ja ihmisiä koskettavaa toimintaa. Uskomme, että lapsissa ja nuorissa on hyvän huomisen tulevaisuus ja haluamme edistää erityisesti tieteellistä ymmärrystä ja tiedekasvatusta.

Projektimme ovat koskettaneet niin koululaisia kuin aikuisiakin ja matkan varrella olemme auttaneet kehittämään innostusta tiedettä ja kehitystä kohtaan.

MissionX Avaruusohjelma

Euroopan Avaruusjärjestö ESA:n suunnittelema MissionX-ohjelma on yksi toimintamme kulmakivistä. 7-12 vuotiaille lapsille suunnitellussa kansainvälisessä ohjelmassa harjoitellaan astronauteille tutuilla tavoilla ja tutustutaan ESA:n avulla avaruustutkimukseen. 

MX 2021.JPG
ESERO-MissionX
Härmälä 27.11.2020 2.jpg

Kalevan tiedekerho:
9-12 vuotiaiden Living Lab

Kalevan tiedekerhossa vuosien varrella on kokeiltu ja kehitetty uusimmat tiedeaktiviteettimme. Nuorista innokkaista koululaisista koostuva ryhmä on oppinut tiedettä ja osallistunut samalla aktiivisesti ohjelmamme kehitykseen.

Kalevan tiedekerho

Nuori Kulttuuri Roots: Nuorisotapahtumat

Syksyn 2020 kokeilevat ja jännittävät nuorisotapahtumat toteutettiin Tampereella Nuori Kulttuuri Roots – toiminnon tuella. Järjestäjinä toimivat Kehittyvä Eurooppa ry yhteistyössä Lastenliitto Pirkanmaan ja Tiedekakeskuksen kanssa. Tavoitteena oli mahdollistaa nuorille tieteen ja taiteen kohtaamisten kautta uusia kokemuksia ja merkityksiä.

NuoriKulttuuri.jpg
Nuori Kulttuuri Roots
tampere_edited.png
Nuori_Kulttuuri_roots_ musta copy.png

Tampereen Kaupunki: Dokumenttielokuva

Tamperelainen nuori – Nyt mukaan elokuvan tekoon! Loppukesän 2021 hankkeena teemme yhteistyökumppaniemme kanssa Nuori Kulttuuri Roots- toiminnon osarahoituksen tukemana dokumenttielokuvan, jossa nuoret toimivat käsikirjoittajina ja ohjaajina.

Tampereen Kaupunki
ME Talo

ME-Talo: Peltolammin Tiedekerho

Me-talon Peltolammin tiedekerho toimii avaruusajassa. Tiedekerhon ohjelmina lukukaudella 2020-2021 olivat Euroopan avaruusjärjestö ESA:n Mission X, Climate Detectives ja Astro Pi ohjelmat. Kerhojen aikana päästiin jopa lähettämään viesti Kansainväliselle Avaruusasemalle!

Peltsu3(s)_edited.jpg
Tervakset2 27.4_edited.jpg

Tampereen Partiolaiset: Tiedelauantait

Partion tiedelauantaitoimintaa on toteutettu yhteistyössä Tiedeka Oy:n kanssa säännöllisesti kevät – ja syyskausilla useamman vuoden ajan. Tiedelauantait sisältävät monitieteisesti tiedetapahtumia kaiken ikäisille partiolaisille. Tapahtumat ovat teemapohjaisia, ja suunniteltu tukemaan partio-ohjelmaa mielenkiintoisin vaihtuvin tiedeaktiviteetein.

Tiedelauantait

Yhteistyökumppanimme

Toimimme yhteistyössä useiden tahojen kanssa aina julkisyhteisöistä yrityksiin ja yksilöihin. Uskomme yhteistyön voimaan ja kiitämme kumppaneitamme toimintaamme osallistumisesta ja tuesta.

Kumppanit
leimasinlogo lasten korkeakoulu1.jpg

Lasten Korkeakoulu

Hämeen kesäyliopisto tarjoaa muiden opintojen ja koulutuksien lisäksi toimintaa myös 7–12-vuotiaille opiskelijoille Lasten korkeakoulussa. Lasten korkeakoulun toiminnan kulmakivenä on vaihtuvateemaiset luennot, joissa luennoitsijoina toimivat eri tieteenalojen ammattilaiset.

Lasten Korkeakoulu

Tampereen Partiolaiset ry

Tampereen Partiolaiset ry on aluejärjestö, joka toimii tamperelaisen partiotoiminnan edustajana, yhteistyöelimenä ja alueellisena koordinaattorina. Tampereen Partiolaisten jäseniä ovat 28 Tampereen alueella toimivaa lippukuntaa.

suomen partiolaiset.png
Tampereen Partiolaiset
Me-Talo

ME-Talo

Me talo_edited.png

Me-talo toimii Tampereella Multisilta-Peltolammi -alueella, verkostomaisesti hyödyntäen alueen eri palvelujen tiloja. Toimitiloina ovat Peltolammin koulu, kirjasto, Vanha suklaatehdas ja Peltolammin seurakuntakeskus.

Tiedeka Oy

Tiedeka Oy:n kanssa tiedekasvatuksen yhteistyötä on tehty toiminnan alusta alkaen. Kalevan tiedekerho toimii Tiedekakeskuksella, tapahtumayhteistyötä on toteutettu niin koulujen loma-aikoina kuin Partion tiedelauantaitoiminnan muodossa ja. Koemme vuorovaikutuksen alan toimijoiden kesken erittäin tärkeänä osana toiminnan kehittämistä.

Tiedeka_400x400_edited.png
Tiedeka
Lastenliitto Pirkanmaa(i).jpg

Pirkanmaan Lastenliitto Ry

Pirkanmaan Lastenliitto ry:n kanssa teemme monipuolista yhteistyötä tavoitteena tarjota pirkanmaalaisille lapsiperheille monipuolista ja laadukasta toimintaa.

Pirkanmaan Lastenliitto

PlusPlus

Innostavat lasten ja nuorten tiedeaktiviteetit edellyttävät myös välineiltä paljon. Turvallisuutta, monikäyttöisyyttä, kulutuksen kestävyyttä ja teemaan liittyvää soveltuvuutta.

Logo Plus Plus.png
PlusPlus
STEK

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry

STEK ry.png

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry https://stek.fi/ on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on edistää sähkön käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa.

bottom of page