Astronaut

Mission-X Avaruusohjelma

Tietoa, toimintaa, osaamista, innostusta ja inspiraatioita kaiken ikäisille.

Mission-X leirit alkavat jälleen kesällä 2021

Misison X.JPG

Kesän 2021 leirillä tullaan jälleen tutustumaan astronauttien koulutusohjelman avulla terveyteen, liikuntaan ja tieteeseen. Kesältä 2020 tuttu ja suosittu ohjelma palaa jälleen tänä kesänä ja mukaan on lisätty uusia aktiviteetteja.

Mission X on Euroopan Avaruusjärjestö ESA:n kansainvälinen ohjelma 7-12 vuotiaille ala-asteikäisille. Liikuntaharjoitusten avulla lapset kehittävät voimaa, kestävyyttä, koordinaatiokykyä ja avaruudellista hahmottamista. Luonnontieteeseen, teknologiaan ja matematiikkaan keskittyvien tehtävien avulla harjoitellaan tieteellisiä menetelmiä ja päättelyä sekä ryhmätyöskentelyä. Ennakkovalmistautumiseen riittää utelias ja iloinen mieli!

Mission-X -leirin ja kerhojen myötä olemme yhdessä mallikkaasti vastanneet kansainväliseen MX-haasteeseen. Ohjelman aikana astronauttien alut ja ohjaajat tutustuvat ja treenaavat yhdessä kuin avaruusalan ammattilaiset. Opimme lisää avaruudesta ja astronauttien työstä.

Mission-X avaruusleirin ilmoittautumiset kesälle 2021 on avattu. Tule jälleen mukaamme treenaamaan kuin astronautit!

Etäkerhot & kurssit

Kotona oleminen ei estä oppimista ja harrastamista hauskoilla tavoilla. Järjestämme kerhotoimintaa ja kursseja myös etänä. Osallistumiseen tarvitset vain tietokoneen ja internet-yhteyden.

Kehitämme uutta kerho- ja kurssisisältöä jatkuvasti. Tuomme uusia mielenkiintoisia etäkerhoja sekä kursseja saataville säännöllisesti.

Never stop learning!

Toimintamme

Edistämme kestävää kehitystä ja tiedeosaamista monipuolisesti ja osallistujalähtöisesti. Toteutamme lasten, nuorten ja perheiden kerhotoimintaa- sekä leirejä.Kehitämme ja tuotamme tavoitteellista tiedekasvatusta edistävää ohjelmistoa sekä yleishyödyllistä digiosaamisen ja ajanmukaisiin kansalaistaitoihin liittyviä palveluja

Suhtaudumme kaiken ikäisten tiedeosaamisen kehittymiseen innokkuudella. Luonnontieteet ja monitieteisyys sekä avaruusala laaja-alaisesti katsottuna ovat ohjelmatyössä keskeisesti läsnä. Haluamme edistää avaruusalan mahdollisuuksia ja kohtaamista suomalaisen osaamisen kanssa. Alan nopea kehitys tarjoaakin valtavia mahdollisuuksia teollisuuden, kaupan ja koulutuksen aloille nyt ja lähitulevaisuudessa.

Avaruuskerho Syksy 2018

Syksyn 2018 avaruuskerhoissa tutustuttiin satelliitteihin ja rakennettiin yksinkertaisten satelliittien malleja jokaisesta kodista löytyvillä välineillä. Monimutkaiselta vaikuttavia kokonaisuuksia voidaan ymmärtää ja hahmottaa havainnollistavan materiaalin ja tekemisen avulla. Uutena avaruusaiheisena toimintana käynnistyy Mission-X avaruusohjelma, jota toteutetaa Euroopan Avaruusjärjestön ja ESERO:n tuella. 

Tarjoamme verkkoportaalissamme ajankohtaista tietoa kestävän kehityksen aiheista. digiosaamisen kehittämisestä sekä tulevasta toiminnastamme. Palvelukokonaisuuksia kehitetään jatkuvasti vastaamaan havaittuja tarpeita ja pyrimme hyödyntämään työssämme uutta teknologiaa käytännönläheisillä tavoilla. 

2020 kevään aikana toteutimme nopealla aikataululla etäkerhoja sekä kursseja sekä omaan toimintaamme että yhteistyökuppaneille. Poikkeustila rajoitti perinteistä kerhotoimintaa, ja halusimme varmistaa että lasten, nuorten ja perheiden iltapäivä- ja vapaa-ajan toiminta saattoivat jatkua vielä kotona. Toteutimme myös digitaitoihin keskittyviä yleishyödyllisiä pikakursseja, joiden avulla omaa tietotekniikan osaamista voi kartuttaa kestävällä tavalla.  

laptop-3317007_1920_edited.png

Teknologian hyödyntäminen tehokkailla tavoilla voi auttaa monia kehittämään osaamistaan. Nykypäivänä etänä voi niin opiskella kuin tehdä töitäkin.

 

Alkuvuonna 2020 yhdistyksemme kehitti ideoita lasten ja nuorten kerhotoiminnan toteuttamiseksi etänä ja ensimmäiset versiot etäkerhoista julkaistiin nopeasti. Tutustu julkaistuihin etäkerhoihin ja kursseihin.

Etäkerhokonseptien kehittäminen on meille tärkeää. Tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja perheille kiinnostavia ja  opettavaisia etäkerhokokemuksia.

Tulevaisuus on usein hämärän peitossa ja haastavina aikoina reitti eteenpäin voi näyttää epävarmalta. Tehtävämme on ratkaista ajankohtaisia haasteita kehittämällä käytännöllisiä toimintamalleja muuttuvissa toimintaympäristöissä.