astronaut-634005_1920.jpg

Tampere Youth Space Club

Tietoa, toimintaa, osaamista, innostusta ja inspiraatioita kaiken ikäisille.

Mission X 2020- treenaa ja tutki kuten astronautit!

Terveyttä, liikuntaa ja tiedettä. Kesän 2020 kosmisen jännittävällä päiväleirillä tutustuimme astronauttien harjoitusohjelmaan, ja toteutimme sitä.

Mission X on Euroopan Avaruusjärjestö ESA:n kansainvälinen ohjelma alakouluikäisille 7-12 vuotta. Liikuntaharjoitusten avulla lapset kehittävät voimaa, kestävyyttä, koordinaatiokykyä ja avaruudellista hahmottamista. STEM-aineisiin (luonnontiede, teknologia, matematiikka) keskittyvien tieteellisten tehtävien avulla harjoitellaan tieteellistä päättelyä ja ryhmätyöskentelyä. Ennakkovalmistautumiseen riittää utelias ja iloinen mieli!

Mission-X -leirin ja kerhojen myötä MX-haasteeseen on joukolla vastattu. Ohjelman aikana astronauttien alut ja ohjaajat tutustuivat ja treenasivat yhdessä kuin avaruusalan ammattilaiset. Opimme lisää avaruudesta ja astronauttien työstä.

Kiitos osallistuneille ja tervetuloa seuraavalle kerralle!

Etäkerhot & kurssit

Kotona oleminen ei estä oppimista ja harrastamista hauskoilla tavoilla. Järjestämme kerhotoimintaa ja kursseja myös etänä. Osallistumiseen tarvitset vain tietokoneen ja internet-yhteyden.

Kehitämme uutta kerho- ja kurssisisältöä jatkuvasti. Tuomme uusia mielenkiintoisia etäkerhoja sekä kursseja saataville säännöllisesti.

Toimintamme

Yhdistyksemme keskittyy toiminnassaan edistämään kestävää kehitystä ja tiedeosaamista. Toteutamme lasten ja nuorten kerhotoimintaa- sekä leirejä, tiedekasvatusta edistäviä ohjelmia sekä yleishyödyllistä digiosaamisen parantamiseen liittyvää toimintaa.

Suhtaudumme tiedeosaamiseen ja kasvatukseen innokkuudella, erityisesti olemme pitkäaikaisia avaruusalan seuraajia. Pyrimme intohimoisesti edistämään avaruusalaa ja siihen liittyviä aiheita leiri- ja kerhotoiminnassamme. Nykyinen nopea avaruusteollisuuden kehitys tarjoaa valtavia mahdollisuuksia teollisuuden, kaupan ja koulutuksen aloille nyt ja lähitulevaisuudessa.

Avaruuskerho Syksy 2018

Syksyn 2018 avaruuskerhoissa tutustuttiin satelliitteihin ja rakennettiin yksinkertaisten satelliittien malleja jokaisesta kodista löytyvillä välineillä. Monimutkaiselta vaikuttavia kokonaisuuksia voidaan ymmärtää ja hahmottaa havainnollistavan materiaalin ja tekemisen avulla. Uutena avaruusaiheisena toimintana käynnistyy Mission-X avaruusohjelma, jota toteutetaa Euroopan Avaruusjärjestön ja ESERO:n tuella. 

Tarjoamme verkkoportaalissamme ajankohtaista tietoa kestävän kehityksen aiheista. digiosaamisen kehittämisestä sekä tulevasta toiminnastamme. Palvelukokonaisuuksia kehitetään jatkuvasti vastaamaan havaittuja tarpeita ja pyrimme hyödyntämään työssämme uutta teknologiaa käytännönläheisillä tavoilla. 

2020 kevään aikana toteutimme nopealla aikataululla etäkerhoja sekä kursseja. Poikkeustila rajoitti perinteistä kerhotoimintaa, mutta halusimme varmistaa että lapsille ja nuorille tuttu iltapäivätoiminta saattoi jatkua vielä kotona. Toteutimme myös digitaitoihin keskittyviä yleishyödyllisiä pikakursseja, joiden avulla omaa tietotekniikan osaamista voi kartuttaa kestävällä tavalla.  

laptop-3317007_1920_edited.png

Teknologian hyödyntäminen tehokkailla tavoilla voi auttaa monia kehittämään osaamistaan. Nykypäivänä etänä voi niin opiskella kuin tehdä töitäkin.

 

Alkuvuonna 2020 yhdistyksemme kehitti ideoita lasten ja nuorten kerhotoiminnan toteuttamiseksi etänä ja ensimmäiset versiot etäkerhoista julkaistiin nopeasti. Tutustu julkaistuihin etäkerhoihin ja kursseihin.

Etäkerhokonseptien kehittäminen on meille tärkeää. Pyrimme luomaan lapsille ja nuorille viihdyttäviä, sekä opettavaisia etäkerhokokemuksia.

Tulevaisuus on usein hämärän peitossa ja haastavina aikoina reitti eteenpäin voi näyttää epävarmalta. Tehtävämme on valaista tietä kehittämällä käytännöllisiä ratkaisuja haasteiden kohtaamiseen. Rohkeudella, kekseliäisyydellä ja pitkäjänteisyydellä ylitämme esteet tiellämme.

Copyright © Kehittyvä Eurooppa Ry. All rights reserved.