top of page

Astro PI - Viesti avaruusasemalle

Vastataan yhdessä Astro PI - haasteeseen!

Millainen viesti lähetetään ISS:n astronauteille?

Astro PI Mission Zero 11.JPG

Eurooppalainen Astro-Pi-haaste on ESA:n koulutusprojekti, joka toteutuu yhdessä Rasperry Pi – säätiön kanssa. Se tarjoaa teille tiedekerholaiset mahdollisuuden tieteellisiin tutkimuksiin avaruudessa. Ja aivan oikeisiin sellaisiin. Haasteessa kirjoitetaan tietokoneohjelmia, jotka toimivat Rasperry Pi-tietokoneilla Kansainvälisellä avaruusasemalla ( ISS).

Olemme mukana Mission Zero-tehtävässä, jossa selvitämme ISS:n kosteuslukeman sekä lähetämme ohjelmoitimme avulla viestin siellä työskenteleville astronauteille. Tarvitaan vain tietokone ja nettiyhteys, ei mitään muuta. Ei tarvitse ennakkoon osata koodata mutta saattaapa tehtävän aikana oppia. Noudatamme haasteen sääntöjä, ja meille taataan että ohjelmamme ajetaan avaruudessa. Heipat täältä Tampereelta, ja vieraileeko siellä ISS:llä joulupukki?

Miten toimitaan?

Kiinteä nettikerho toimii verkossa. Linkistä ja sinulle toimittamallamme koodilla pääset tutustumaan kerhoon ja toimimaan siellä. Tehtävän haasteita pohdimme myös livenä etänä, eli toisen linkin kautta pääset Teams-kerhotapaamisiin.

Astro PI Zero lentolupa.JPG

Mittaustuloksiamme taidetaan jo odottaa?

bottom of page