top of page

Tervetuloa Sähkölän tiedeseikkailuihin!

Etäkerhokerta  1/ 8

Kuinka monta etäkerhokertaa kaikkiaan tiedeseikkaillaan?

Suomessa on nyt poikkeusolot. Tiedekerholaisille tämä tarkoittaa sitä että keskiviikkoiset tapaamisemme ja tiedekokeilumme jouduttiin keskeyttämään.  Pääsimme vuoden alussa  jo upeasti vauhtiin, joten tottakai jatketaan siitä mihin jäätiin. Älkää unohtako myös Peltsu-Multsu-tiedekerhon nimen ideointia.

Sähkölän tiedeseikkailut piti kokea kerhotapaamisilla, ja nyt seikkaillaankin verkossa. Onneksi  meillä on tietokoneet, älypuhelimet ja sähköä. Kerhomateriaalin on tuottanut STEK ry, jonka videotuotantoa mm. sähköturvallisuudesta olemme jo kerhokerroilla seuranneet.

Verkkoon tulee jatkossa kerran viikossa uusi kerhojakso. Mukana Sähkölän seikkailuissa ovat tarinan sankarit Elektronman, Wattityttö ja Aimo Neurojärki.

Ensimmäisellä kerralla tutustutaan Sähkölän kaupunkiin, missä kaikki jännittävä tapahtuu. Miten tavallisista lapsista Eerosta ja Veerasta tuli supersankareita, ja kuka tai mikä se ( Aimo ) Neurojärki  on.  Seikkailun tuoksinassa ja viikkoaineiston lopussa on kerholaisille lisukkeena Peltolammin koulun EXTRA-tietoa ja tehtäviä eli tositietoa siitä mikä on nanosekunti, sulake tai sähkömoottori. Kerholaisten superaivot ratkaisevat nopeasti myös pulmat, tapaukset ja tehtävät.

Sähkölän kartasta etsimme kohteen 1-9 ja tarkistamme tapaukset A-I eli missä tapauksia sattuu. Jokainen kerhokerta jatkossa sisältää tapauksen tai kaksi, ja selvitämme ne tieteellisin keinoin sukkelasti. Supersankarit toimivat oppainamme.

Sähkölä on nykyaikainen pikkukaupunki, jossa sähköä hyödynnetän kaikkialla.
Sähkölä - AloitusOhjaaja Tarja
00:00 / 02:00

Napauttamalla äänitiedostoa voit kuunnella tekstit ja tarinan.

bottom of page