top of page
  • Writer's pictureTarja Ahlgren

Riemua, rentoutumista vai raatamista ?

Updated: Nov 6, 2021


Tiedeharrastus on yksinkertaisesti hauskaa. Tiede on ympäröivän maailman ilmiöiden todenperäistä tutkimista . Maailma muuttuu ja kehittyy hurjaa vauhtia, joten ilmiöitä ja selitettävää kyllä riittää. Jatkuva muutos välillä stressaa ainakin aikuisia, digihypyt ja muut teknologialoikat sekä koti- että työympäristössä ovat välillä haasteellisia vaikka tavoite onkin aivan ok. Elinympäristön muutokset eivät rajoitu vain teknologiaan vaan uutta tietoa pukkaa älypuhelimiin ja tabletteihin tämän tästä. Informaatiosta ei ole pulaa vaan siitä miten ihminen saa siihen tolkkua.


Tiedeharrastus on yksi tapa selkiyttää ja jäsentää informaatiota. Niin lasten kuin perheiden tiedekerhoissa otetaan asioista selvää levollisesti ja aivoille mukavilla tavoilla myös muistamista ajatellen. Akviteetit ovat usein käsillä tekemistä osallistujien iän huomioivalla tavalla. Ilmiöitä jäljitellään maalla, vesillä, ilmassa ja avaruudessa. Vastataan mitä mielenkiintoisimpiin lasten kysymyksiin ja aikuisten kanssa vaihdetaan teemoista omia kokemuksia.


Perhekerhossa tarjolla on hyviä hetkiä yhdessä lapsen tai lasten kanssa. Samalla vahvistetaan lasten itseluottamusta ja osaamista, löydetään kiinnostuksen kohteita ja paljon muuta. Kerhoissa kehittyvät myös sosiaaliset taidot yhdessä tekemisen myötä.

Tavoitteena on käynnistää Lempäälään sekä lasten että perheiden tiedekerhot osallistujille soveltuvalla aikataululla. Ei raatamista vaan rentoutumista kivojen ja kiinnostavien asioiden ja ilmiöiden kanssa.


Kuvia Me-talon lasten ja perheiden tiedekerhojen Ilmastoetsivät - ohjelmasta. Tutkimussuunnitelmat tehty, mittarit maastossa ja nyt mallinnetaan Peltolammin asutusta ja ekosysteemiä ihan maan tasolla. Ekosysteemiympyrässä tärkeitä toimijoita kuten matoja ja muita ötököitä, sieniä ja sammaleita. Ja ne ihan pienet on bakteereita.


31 views0 comments

Kommentare


bottom of page