Copyright © Kehittyvä Eurooppa Ry. All rights reserved.

  Ilmoittautuminen

 

Vuoden 2020 kerhokausi alkaa

KEKE kestää ja kehittyy  !

Kestävän kehityksen ( KEKE:n ) teemapohjaisessa kerhossa kohdataan maapallon, oman maan ja lähiympäristön haasteita ja ratkaistaan niitä. Ihmisen ja yhteisöjen ratkaisuja historiasta nykyhetkeen, mekaniikkaa, elektroniikkaa, teknologiaa ja biologiaa sekä muita luonnontieteitä kehityksen keskellä. Ihmisen ja ympäristön vuorovaikutus. Kestävän kehityksen Agenda 2030 tavoitteiden mukaisia hyviä käytänteitä ja innovaatioita. Toiminnallisesti keskiössä on lasten näkökulma ja arjen toiminnot. Monialaista oppimista, luonnontieteitä, teknologiaa ja paljon tekemistä. Suomalaisella ja tamperelaisella osaamisella on teeman osa-alueilla oma merkittävä roolinsa.

Peltolammilla keskiviikkoisin sekä lapsille että perheille. Kalevassa lasten kerho torstaisin, osallistua voivat myös vanhemmat.

 

Kestävän kehityksen tiedekerho - KEKE

Kohderyhmä: 6-12 vuotiaat, huoltaja voi osallistua lapsen kanssa ilman erillistä veloitusta

Aika: Uusi jakso tammikuussa 2020  kahdeksan ( 8 ) kerhokertaa

Paikka: Tiedekakeskus Ilvestie 19 33500 TAMPERE

Järjestäjä: Kehittyvä Eurooppa ry

 

KEKE 2 IHMINEN JA YMPÄRISTÖ

Sisältö

Keskiössä on ihminen, ihmisen tarpeet ja biologia. Kaikilla kerhokerroilla on mukana myös kestävän kehityksen teemat – päästöt, energiatehokkuus, turvallisuus sis. terveys ja mihinkä missäkin pyritään. Hiilijalanjäljestä tehdään ja nähdään muutakin kuin oman jalkaterä.

OHJELMA

1.Vesillä liikkuminen ennen ja nyt. Laivat ja lautat. Purjeveneestä itseohjautuviin tankkereihin.

2.Aasista ja hevosesta polkupyörään ja robottiautoon. Höyryveturista yksiraiteiseen. Trollikasta ratikkaan ja moderniin linja-autoon.

3. Leijasta ja paperilennokista suihkumoottorikoneisiin. Nykyaikaiset lentokoneet, kevyemmillä koneilla nyt pienempään polttoainekulutukseen. Lentoturvallisuus ja lentoalan työ.

4.Mites koulussa ennen ja nyt ? Oppimisen kehitys. Oman oppimistyylin kartta, miten opin uusia asioita parhaiten ? Mitä on yhdessä oppiminen? Opetanko joskus robottia vai toisinpäin ?

5.Mikä on kyberammatti ? Tekevätkö robotit kaikki työt, ja keinoäly ajattelee puolestani. Mitä minä sitten teen ? Robotti ei ole ihminen mutta mitä pitäisi tietää, jotta sen kanssa osaa toimia.  Mitä on tieto-taito ?

6. Suunnitellaan virkistävää vapaa-aikaa sillä vapaa-ajalla on todellakin väliä. Energiaa ja iloa, aivojumppaa ja hömppää, leikkiä ja liikuntaa.

7.Luonnossa, luonnosta, luontoon

Ihminen osana luontoa ja eliöstöä, DNA ja solu, ja mitä siellä tapahtuu. Mistä meidät on rakennettu ? Mitä ihminen saa luonnosta muuta kuin marjoja ja sieniä ?

8.Metsäluonto ja metsätalous. Metsien merkitys maapallolle ja Suomelle ? Mitä kaikkea puusta tehdään ? Paperia, taloja, polttoainetta, juomapillejä, vaatteita, kertakäyttöastioita ja leluja jne…

Hinta: 8 ( kahdeksan kerhokertaa ) 110 euroa. Hintaan sisältyy myös kerhokerran päätteeksi pieni välipala.

Science Club is also available in English.

Ask for details: kehittyvaeurooppa@gmail.com

Includes eight ( 8 ) one-hour club sessions. Physics, chemistry, math and biology for kids and families in a fun way.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Me-talon Peltolammin koulun tiedekerhotoiminta jatkuu keskiviikkoisin lapset klo 15.00 ja perheet klo 17.00. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ME-talon kautta.

Partiolaisten tiedelauantait yhteistyössä Tiedeka Oy:n kanssa jatkuvat vuonna 2020


.

Ilmoittautumislomake
Voit ilmoittautua kerhoihimme alla olevalla lomakkeella.
Saatte ilmoittautumisesta vahvistuksen antamaanne sähköpostiosoitteeseen.
arrow&v
arrow&v