Ilmiöstä ideaan. Ideasta toimeen. 

Kehittyvä Eurooppa yhdistys syntyi ajatuksesta, jonka lähtökohtana oli havainto. Ihmiset elävät hetkessä, tässä päivässä, tässä tunnissa, tässä sekunnissa. Kehitys on ilmiö, jota harvoin havaitsemme kiireen täyttämän elämän keskellä.

Kehitys kehittyy kuten kansankielinen sanonta kuuluu. Havaitsemme sen silloin kun katsomme maailmaa oman näkökulmamme ulkopuolelta, muistojen, tarinoiden ja mielikuvituksen kautta. Voimme eri näkökulmien avulla havaita suuren kokonaisuuden, jonka vallitsevana tekijänä on muutos ja kehitys.

Yhdistyksemme keskeinen idea on kehityksen tunnistaminen ja ymmärtäminen. Uskomme että ymmärrys on kestävän kehityksen sitova liima, jonka avulla voimme selviytyä ja menestyä vaikeasti ennakoitavasta tulevaisuudesta. Osaamisen avulla voimme käyttää tietoa kehityksestä luodaksemme työkaluja kestävyyden varmistamiseksi. 

Tehdään ideasta totta.

Sadassa vuodessa kehitys on edennyt nopeammin kuin koskaan aiemmin.

Painokirjallisuus
Painokirjallisuus

Painettu kirjallisuus

Autot
Autot

Autot

Sähköinen raha
Sähköinen raha

Sähköinen raha

Avaruuslennot
Avaruuslennot

Avaruuslennot

Tietokoneet & Internet
Tietokoneet & Internet

Tietokoneet & Internet

Robotit & Keinoäly
Robotit & Keinoäly

Robotit & Keinoäly

Kautta historian ihmisten uteliaisuus on ajanut meitä tutkimaan meitä ympäröivää maailmaa ja sen ilmiöitä.

Ilmiöiden havaitseminen synnytti kysymyksiä, joiden varaan tiede ja teknologia perustuvat.

Vaikka tieteen ja teknologian kehitys on parantanut ihmisten elämää monin tavoin edeltävien sadan vuoden aikana, on positiivisen muutoksen ohella saapunut myös negatiivisia ilmiöitä.

Ilmastonmuutos on yksi teknologian kehityksen mukana tullut riski. Hiipuvat luonnonvarat ja monet sosiaaliset ongelmat ovat myös uusia riskejä tieteen ja teknologian voittokulun matkalla.

Suuren mittakaavan ilmiöiden lisäksi teknologia ja tiede loivat myös ihmisten arkeen uusia ongelmia kuten totuudenmukaisen tiedon löytäminen väärän tiedon seasta, nopeiden muutoksien tuomat epävarmuudet työstä ja toimeentulosta sekä henkinen ylikuormittuminen.

Maailman ja ihmisten pienistä sekä suurista haasteista selviytyminen vaatii lähtökohtaisesti kykyä ajatella uusilla tavoilla ja siirtyä nopeasti soveltamiseen. Uusien strategioiden ja menetelmien nopea kehittäminen auttaa kaikkia pienentämään epävarman tulevaisuuden mukana tulevia riskejä.

Filosofiamme

Ajattelumme ytimessä on yhdistyksemme keskeinen filosofia. Kuinka kohtaamme todellisuuden ympärille ja miten suhtaudumme siihen. Filosofiamme ohjaa ajatteluamme, joka puolestaan antaa suunnan toiminnallemme.

Yötaivas on täynnä kysymyksiä

Suunnataan katseet kohti taivasta ja kysytään mitä voimme sieltä löytää.

Kysytään - Ratkaistaan - Sovelletaan

Yhdessä