astronaut-634005_1920.jpg

Youth Space Club Esittely

Tampere Youth Space Club  - kohti uutta avaruusaikaa

YSC badge norm.jpg

Askel yläasteelle on suuri hyppy kohti tulevaisuutta. Tampereen nuorison avaruuskerho vie seiskaluokkalaiset uuteen avaruusaikaan.

Tule tutustumaan Youth Space klubiin, jossa avaruus on jännittävä, monipuolinen ja hauska harrastus. Teemme tuttavuutta astronautin harjoittelun ja tehtävien kanssa, joihin kuuluu niin voiman, kunnon kuin kestävyyden harjoittelua sekä tiedettä, tutkimusta ja teknologiaa, kunnon tiimityötä unohtamatta.

Ohjelman perustana on ESA:n eli Euroopan Avaruusjärjestön nuoriso-ohjelma. Aikaisempaa kokemusta tai osaamista ei tarvita, kiinnostus riittää. Tarvikkeet osallistuja saa paikan päältä.

Space Clubissa:

  • Perehdytään avaruusalaan.

  • Harjoitellaan astronauttien tavoin.

  • Tutustutaan avaruustutkimukseen.

  • Pidetään hauskaa yhdessä!

Ihmiset ovat katsoneet yötaivaalle satoja, jopa tuhansia vuosia pohtiessaan tuota tummaa taustaa jota vasten loistavat lukemattomat kirkkaat valopisteet. Aikanaan ymmärsimme, että maapallomme ja aurinkomme ovat osa tuota tähtitaivasta. Space Clubissa tutustutaan moniin avaruuden ja avaruustutkimuksen eri osa-alueisiin.

Astronautti Neil Armstrong totesi tähdistä kerran:

"Tähtää kohti tähtiä, jos satut menemään ohi, tähtää kuuhun niiden sijasta."

Tähdet ja taivaankangas ovat inspiroineet taiteilijoita, astronautteja ja tieteilijöitä. Avaruus on viimeinen suuri  kesyttämätön rajaseutu, jonka mahdollisuudet alkavat vasta avautua meille. 

milky-way-4500469_1920.jpg

Avaruus avautuu yhä useammille

Suuren yleisön käsitys avaruustutkimuksesta ja avaruuden hyödyntämisestä perustuu suuressa määrin edelleen menneiden vuosikymmenien käsityksille. Ensimmäisistä kuulennoista lähtien raketti- , satelliitti- , ja luotainteknologiat olivat 2000-luvulle asti pääsääntöisesti niin kalliita, ettei muilla kuin valtion suurilla organisaatioilla ollut varaa investoida niihin. Edullisemman teknologian kehitys oli hidasta ja varsinkin laukaisukustannusten korkea taso rajoitti pääsyä avaruuteen.

2000 - ja 2010 - luvun aikana tapahtui kuitenkin valtava murros kun yksityisyrittäjä Elon Muskin perustama SpaceX - yhtiö haastoi laukaisumarkkinat hintakilpailuun. Ennen SpaceX:n saapumista markkinoille, harva oli uskonut uuden yksityisen yrityksen kykenevän haastamaan rakettiteknologian kenttää vuosikymmeniä hallinneita, valtioiden rahoittamia suuryrityksiä. Etelä-afrikasta lähtöisin oleva Musk ja SpaceX:n kekseliäs, periksiantamaton henkilökunta onnistui vastoin kaikkia odotuksia.

1280px-2009_Falcon_1_launches_from_Omele

Space-X:n Falcon-1 oli maailman ensimmäinen yksityisesti rahoitettu, nestemäistä polttoainetta käyttävä raketti, joka kykeni saavuttamaan maata kiertävän radan.

Space-X näytti tietä yksityiselle avaruustoiminnalle. Moni avaruusalan konkari vielä 2010-luvun alussa piti Elon Muskia ja Space-X:n tavoitteita ylimitoitettuina, liian kunnianhimoisina ja epäuskottavina. 2016 - lähtien epäilijät ovat kuitenkin yksi kerrallan joutuneet vaikenemaan Space-X:n ja Elon Muskin osoittaessa kykynsä. Menestys on myös merkki siitä, että avaruus on avoinna, tarvitaan vain tietoa, taitoa sekä vankkumatonta määrätietoisuutta ja uteliaisuutta.

Avaruustutkimuksen ja kaupallisen avaruuden tulevaisuus on avoinna erityisesti nuorille. Lähivuosien ja vuosikymmenien aikana avaruusala tulee ainoastaan kasvamaan. Kasvun yhteydessä uusi avaruusaika tarvitsee paljon uusia osaajia teollisuuden, tutkimuksen, suunnittelun ja ennen pitkää avaruuslentojen ammatteihin. Kaupallisen avaruuden läpilyönti tulee tuottamaan suomalaisille ja eurooppalaisille valtavasti kiinnostavia uusia mahdollisuuksia opiskeluun ja työhön. 

Uusi avaruusaika tuo mukanaan...

  • Uusia kaupallisia mahdollisuuksia.

  • Uutta teollisuutta.

  • Uusia palveluita ihmisille ja yhteisöille.

  • Uutta tutkimusta ja tietoa maapallosta ja maailmankaikkeudesta.

  • Uutta teknologiaa.

  • Uusia työpaikkoja ja ammatteja.

Space Clubissa tutustutaan yhdessä avaruusalan nykypäivään ja tulevaisuuteen.