top of page
  • Writer's pictureTarja Ahlgren

Viestejä astronauteille 368 kilometrin korkeuteen

Kyllä, olemme jälleen mukana Astro PI Mission Zero – ohjelmassa 2021-2022


Kansainvälinen avaruusasema kiertää Maata 355–368 kilometrin korkeudella ja lähes 28.000 km/h nopeudella. Siellä on n. 20 vuoden aikana vieraillut ja työskennellyt usein puolikin vuotta kerrallaan lähes 250 ihmistä 18 eri maasta.


Astro Pi Mission Zero:ssa 2020-2021 kirjoitimme neljän osallistujan joukkueissa useita värikkäitä viestejä ja terveisiä ISS:n astronauteille kuten myös mittasimme ilmakosteuden arvon ISS:llä. Heipat maapallolta ja ihan arvokasta tietoakin ajettiin sitten oikeasti ISS:llä astronauttien iloksi toukokuussa 2021. Kaikki joukkueet saivat upean sertifikaatin ja tarkat tiedot siitä missä ISS sijaitsi silloin kun juuri heidän joukkueensa viesti ajettiin avaruusasemalla.

Käytännössä seitsemän joukkuetta kirjoitti ohjattuna lyhyen Python-ohjelman. Samalla tutustuimme niin avaruusaseman olosuhteisiin ja toimintoihin kuin koodaukseenkin. Lasten kerhoissa joukkueiden ikähaitari oli 7-11 v, etäohjatuissa perhetiimeissä nuorimmat taisivat olla 2 v, jotka osallistuivat sitten vanhemman sisaruksen ja vanhempien kanssa.


Jos kiinnostaa, olkaa yhteydessä. Vielä saadaan mukaan niin lasten, nuorten kuin perheidenkin joukkueita. Ennakko-osaamista ei tarvita.

26 views0 comments

Comments


bottom of page