top of page
  • Writer's pictureTarja Ahlgren

Mission - X Tehtäväraportti

Updated: Aug 10, 2021

Lähes 30 astronautin alkua ansaitsi lokakuussa diplomin


ESA:n eli Euroopan avaruusjärjestön Mission X – ohjelma käynnistyi Tampereella kesällä 2020 yhdistyksen kesäleirillä Aleksanterin koululla. Mission X – ohjelman jatkui koulujen alettua Peltolammin koululla sekä lasten että perheiden tiedekerhoissa. Lasten tiedekerhossa ohjelmaan osallistui 16:sta 7-12 vuotiasta lasta ja nuorta, joten avaruusaika ja avaruusajan ammatit kiinnostavat.


Mission X – ohjelma on laadukas ja tieteellisesti validi kokonaisuus liikunnallisia aktiviteettejä, joihin panostimme jo lukuvuoden alussa sekä ryhmätyötä, tieteellisiä kokeita ja päättelykyvyn kehittämistä. Kiinnostus, sitoutuminen ja aktiivisuus ovat ryhmällä olleet huippuluokkaa. Perheiden tiedekerhoon osallistuu kahdeksan aktiivista perhettä lapsineen 1,5 – 12 vuotta.


Lokakuun lopussa 2020 Mission X – ohjelman diplomin saa Peltolammilla yli kaksikymmentä 5-12 vuotiasta lasta ja nuorta. Kiitämme pitkäaikaista yhteistyökumppaniamme Tampereen ME-taloa toiminnan mahdollistamisesta, tuesta ja siitä että toiminta on tarjonnut sekä uusille tulokkaille että useille jo kolmatta lukuvuotta toimintaan osallistuneille lapsille mahdollisuuden tiedeharrastukseen.


Oma kiitoksensa Tampereen ME-talolle kuuluu perheiden tiedekerhon käynnistämisestä 2018 kokeellisena toimintana , johon on osallistuttu aktiivisesti niin äiti-poika/ pojat, isä-tytär kuin monilla muillakin perheen ja ystävien kokoonpanoilla. Kerhossa ovat vierailleet niin mummot ja vaarit kuin kummit ja perheystävät, joten alkuperäinen tavoite on saavutettu alueen toiminnan aktivoijana ja ihmisten yhdistäjänä.

Osa upeasti toiminutta ja tehtävään sitoutunutta Mission X - joukkuetta syksyltä 2020.Moon drawing
Kuva: Hyppy kuuhun tamperelaisittain: Talo pystyyn, lippu salkoon, ulos halailemaan ja raketti parkkiin.

50 views0 comments

Comments


bottom of page