top of page
  • Writer's pictureTarja Ahlgren

Keksintöjen tiedelauantai 11.3.2023


Partion tiedelauantain luennoitsijana ja pääohjaajana toimi työelämäprofessori Tero Joronen Tampereelta. Aihe ja luennoitsija keräsivät paikalle mittavan joukon Tampereen Partiolaiset ry:n lippukunnissa harrastavia lapsia ja heidän ohjaajiaan. Ohjelmassa oli teemaan orientoiva alustus, keksintötyöpajat ja päätösvaiheen välipalat. Osallistujia oli niin paljon että ohjelma toteutettiin kahdesti.


Alustusluento sisälsi tutkittua ja tunnistettua tietoa innovaatioprosessista sekä osallistujille tuttuja esimerkkejä arjen tarpeisiin syntyneistä keksinnöistä kuten säilykepurkkien helposti avattavista kansista ja Legojen syntyhistoriasta. Pelle Peloton uupumattomana keksijänä sekä video kanalle kehitetyn kokemustallentimen innovaatioprosessista, keksinnöstä ja käytöstä herättivät sekä hauskuuttivat niin läheltä kuin kaukaa tulleita partiolaisia.Kuva: Partiolaisten keksintöideoiden esittelyä Tampereella Tiedekakeskuksella 11.3.2023. Palautetta antaa työelämäprofessori Tero Joronen.


Keksintöpajat toteutettiin ryhmissä, jotka lopuksi esittelivät kaikille osallistujille ryhmän määrittämän ongelman ja ideat mahdollisista ratkaisuista. Nuorimmat sudenpennut mukaan lukien ryhmätyöhön lämmettiin ja siitä innostuttiin. Ongelmien ratkaisuja ja kehittämistarpeita syntyi niin koulumyöhästelyyn kuin älypuhelinten jatkokehitykseen ja moneen muuhun arkiseen pulmaan. Ryhmätyöt esiteltiin partiolaisten tapaan reippaasti. Syntyi myös villejä ideoita, alustavia kuvia keksinnöistä, kommentointia, arviointia ja loppupäätelmänä huomio siitä että aikaa olisi saanut olla enemmän.


Partion tiedelauantai järjestetään syys- ja kevätkaudella vuosittain yhteensä kuusi kertaa. Toimintavuosia tapahtumalla on takana jo kuusi sillä tieteessä aihetta riittää. Järjestäjinä toimivat Tiedeka Oy ja Kehittyvä Eurooppa ry. Tiedelauantait aiheineen löytyvät Tampereen Partiolaiset ry:n tapahtumakalenterista.


Kiitos osallistujille, ohjaajille ja vierailevalle luennoitsijalle !


Lisää juttua innovaatio-osaamisesta ja- oppimisesta on tekeillä.


Tarja Ahlgren

14 views0 comments

Comments


bottom of page