astronaut-67644_1920.jpg

Mission-X Avaruusohjelma

Aloitteleville astronauteille

Nuorten astronautin alkujen tapahtuma

Mission-X on kansainvälinen ohjelma, jossa harjoitellaan kuin astronautit. Ohjelmakokonaisuus on toteutettu Euroopan Avaruusjärjestön (ESA), Yhdysvaltain Avaruusjärjestön (NASA) ja koulujen yhteistyöllä. 

Nuorissa on avaruuskehityksen tulevaisuus ja Mission-X ohjelmassa nuoret voivat tuntea ja kokea kuinka astronautit kouluttavat kuntoaan sekä ajatteluaan. Avaruuskerhoissa ja leireillä päästään toteuttamaan Mission-X ohjelmaa yhdessä ja tutustumaan astronauttien kiehtovaan työhön.

Mission-X avaruusohjelmassa opitaan astronauteille tärkeitä taitoja kuten:

Liikkumaan ketterästi!

Ajattelemaan kekseliäästi!

Kipuamaan kestävästi!

Kerhossa koetaan aktiviteettien aikana kuinka astronautit harjoittavat fyysistä kuntoaan, sillä avaruus vaatii kehon olevan kunnossa. Osana kunnon ylläpitoa kerhossa tutustutaan myös astronauttien ruokailu ja ravitsemustarpeisiin.

Astrotutkija Luna selvittää kasvin ominaisuuksia. Tutkittavaa riittää, sillä avaruudessa pieneltäkin tuntuvat asiat on osattava ottaa huomioon.

ISS Avaruusruokaa

Astronauttien ruokia Kansainväliseltä Avaruusasemalta. Avaruuden painottomuudessa tavaroilla (ja ruoanmuruilla!) on tapana leijailla pitkin poikin. Ruoat on kuivattu ja pakattu ilmatiiviisti jotta siisteys säilyy. Ruokavalio on tarkasti suunniteltu vastaamaan astronauttien tarpeita.

Pelkästään hyvä kunto ei riitä astronauttien harjoittelussa. Avaruusmatkailu vaatii terävää päättelykykyä ja tieteellisen ajattelutavan osaamista. Kerhossa osallistutaan aktiviteetteihin, joiden aikana opitaan päättelemään ja soveltamaan tieteellistä ajattelutapaa.

Samantha_robotics_training.jpg

Astronauttiharjoittelija perehtyy robottikäden toimintaan. Avaruudessa robotiikka ja erilaiset kauko-ohjattavat työkalut kuten kädet, kourat ja puomit ovat tärkeitä työn suorittamisessa. Kansainvälinen avaruusasema ISS käyttää robottikättä tavaroiden ja avaruuskapseleiden siirtelyyn aseman ulkopuolella.

Astrotutkija Leo tutkii ruokailun teoriaa. Avaruusmatkailu on hankalaa ja riskit pitää tietää ennen matkaa. Hyvä suunnitelma on elintärkeä.

Mission-X lähtölaskenta on alkanut!

Tule mukaan treenaamaan kuin astronautit ja oppimaan avaruustutkimusta.

Copyright © Kehittyvä Eurooppa Ry. All rights reserved.

ISSAvaruusRuoat.jpg