landscape-559434_1920.jpg

Kevätkausi 2021 - Ohjelma

Kevään ja kesän 2021 toimintaa ja tapahtumia

light -2680497_1920.jpg

Tähtitiedettä, ESA:n tiedeohjelma, kestävää energiatuotantoa ja paljon muuta!

Tiedekerhot

Alle 12 vuotiaiden toiminta käynnistyy 19.4.2021 alkavalla viikolla. 

  • Peltolammilla Misson-X  tehtävä valmis sekä lasten että perheiden tiedekerhoissa. Menossa ESA:n Climate Detectives ja Astro PI ( valmistui 1.3.2021 ). Kerhot ovat TÄYNNÄ.  Lasten tiedekerho käynnistyi 20.1.2021 tuttuun tapaan keskiviikkoisin klo 15.00-16.00. Perhekerhon aloitus siirtyi koronarajoitusten vuoksi.

  • Kalevassa tiedekerhoillaan,  ESA:n laadukas tiedeohjelma runkona, täydentyen mm. fysiikan, kemian ja teknologian osaamisalueilla.  Astro Pi-ohjelma valmis 1.3.3021. Torstaisin klo 17.00-18.00

  • Tampereen kansainvälisellä koululla Amurissa teemana on Maapallo ja maailmankaikkeus. Kerhossa puhutaan sekä suomea että englantia. Tiistaisin klo 17.00 -18.00. Kerho toimii myös etäkerhona, ota yhteyttä.

Leirikesä 2021 Tampereella - Summer Camps

                                Ennakkotiedot alla olevasta linkistä

 TILA YLLÄTTI Hatanpään koulutalolla ja Tampereen kansainvälisellä koululla Fistalla marraskuussa 2020

TILA oli ilmainen nuorisotapahtuma, jossa tiedettä, teknologiaa ja luovaa toimintaa. Yhteensä 240 minuuttia riemukasta ohjelmaa, jossa muun muassa:

  • Kuivajää, kylmää on tosiaan- 78,5 astetta ja mitä sille tapahtuukaan ilmassa, vedessä tai saippuakuplassa

  • Van de graaff -generaattori - ukkosmyrsky sisätiloissa!

  • Konstikasta kemiaa, korkit hyppää, värit muuttuu ja miksi?

  • Voimalasta sähköä, bluetoothit soimaan ja diskopallot pyörimään, ja ellei aurinkoenergia riitä niin sitten veivaamaan energiaa itse.

Nuorilta ei todellakaan luovuutta puuttunut, kuvia löytyy linkin takaa....

Kiitämme osallistujia, kouluja ja järjestäjiä hienosta yhteistyöstä!

 

Yhteistyössä Tiedeka Oy:n kanssa toteutuivat  kevätkauden 2021 Partion tiedelauantait. Mielenkiintoista ja innostavaa toimintaa lippukunnille.

la 13.3. Ulkotapahtuma toteutettu, kiitos kaikille. Lisätietoa tapahtumasta löydät Aamulehdestä 14.3.2021. Turvallisuustietoa ja harjoittelua tulen kanssa, pyöräilykypärätesti ja vastauksia siihen miten toimii ajoneuvon turvatyyny.

la 10.4.Ulkotapahtuma toteutettu. Kiitos lippukuntien aktiiviselle osallistumiselle, rajoituksia ja suosituksia huomioitiin kiitettävästi. Polkupyörän keväthuolto ja pyöräilyn tieteellinen tausta kiinnosti niin aikuisia kuin lapsiakin. Ohjelma: Pyöräilykausi alkaa pian, oletko valmis? Huhtikuun tiedelauantaina tutkimme pyöräilyn tiedettä: painetta sopivasti, hyrrävoimat huipussaan ja voitelu kunnossa. Kokeilemme kaiken myös käytännössä, ja niin pyörä onkin valmis uuteen kesäkauteen !

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://tp.partio.fi/tapahtumat/