landscape-559434_1920.jpg

Kevätkausi 2021 - Ohjelma

Kevään 2021 toimintaa ja tapahtumia

Tähtitiedettä, ESA:n tiedeohjelma, kestävää energiatuotantoa ja paljon muuta!

Tiedekerhot

  • Peltolammilla Misson-X  tehtävä valmis sekä lasten että perheiden tiedekerhoissa. Menossa ESA:n Climate Detectives ja Astro PI. Kerhot ovat TÄYNNÄ.  Lasten tiedekerho käynnistyi 20.1.2021 tuttuun tapaan keskiviikkoisin klo 15.00-16.00. Perhekerhon aloitus siirtyi koronarajoitusten vuoksi.

  • Kalevassa tiedekerhoillaan,  ESA:n laadukas tiedeohjelma runkona, täydentyen mm. fysiikan, kemian ja teknologian osaamisalueilla.  Astro Pi-ohjelma toteutuksessa. Torstaisin klo 17.00-18.00

  • Tampereen kansainvälisellä koululla Amurissa teemana on Maapallo ja maailmankaikkeus. Kerhossa puhutaan sekä suomea että englantia. Tiistaisin klo 17.00 -18.00. Kerho toimii myös etäkerhona, ota yhteyttä.

 TILA YLLÄTTI Hatanpään koulutalolla ja Tampereen kansainvälisellä koululla Fistalla marraskuussa 2020!

TILA oli ilmainen nuorisotapahtuma, jossa tiedettä, teknologiaa ja luovaa toimintaa. Yhteensä 240 minuuttia riemukasta ohjelmaa, jossa muun muassa:

  • Kuivajää, kylmää on tosiaan- 78,5 astetta ja mitä sille tapahtuukaan ilmassa, vedessä tai saippuakuplassa

  • Van de graaff -generaattori - ukkosmyrsky sisätiloissa!

  • Konstikasta kemiaa, korkit hyppää, värit muuttuu ja miksi?

  • Voimalasta sähköä, bluetoothit soimaan ja diskopallot pyörimään, ja ellei aurinkoenergia riitä niin sitten veivaamaan energiaa itse.

Nuorilta ei todellakaan luovuutta puuttunut, kuvia löytyy linkin takaa....

Kiitämme osallistujia, kouluja ja järjestäjiä hienosta yhteistyöstä!

Yhteistyössä Tiedeka Oy:n kanssa käynnistyvät kevätkauden 2021 Partion tiedelauantait. Mielenkiintoista ja innostavaa pienryhmätoimintaa lippukunnille.

la 30.1. Hurja maapallomme

Maan sisällä myllertää ja mantereet liikkuvat jatkuvasti. Miksi ja miten tuo kaikki tapahtuu? Onko kiviplaneettamme ytimessä kylmää vai kuumaa? Mistä laava tulee? Tutkimme maapallomme salaisuuksia tiedekokeiden avulla. Kohta tiedät, kuinka tehdään maanjäristys tai vaikkapa tulivuorenpurkaus!!

 

la 13.3. Kiinnostavat kivet - kivilajit ja niiden tunnistaminen

Valkoinen, punainen, harmaa, kimaltava... Kiviä on vaikka minkälaisia! Jotkut niistä ovat kauniita katsella, ja jotkut niistä ovat todellisia aarteita. Tunnistamme erilaisia mineraaleja - kodista löytyvät välineet riittävät hyvin. Etsivä löytää!

 

la 10.4. Maaperäeläimet ja matojen mahti

Maaperäeläimet – Niitä on lähes kaikkialla!  Mistä niitä löytää, miten niitä näkee ja miten niitä tunnistetaan? Matoja voi pitää avainlajeina, jotka luovat kokonaiselle ravintoverkolle olemassaolon edellytykset. Lierotko hitaita? Tutustutaan turbomatoihin!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://tp.partio.fi/tapahtumat/

Copyright © Kehittyvä Eurooppa Ry. All rights reserved.