Syksy 2020 - Ohjelma

Syksyn 2020 Tapahtumat

Tähtitiedettä, astronauttien treeniohjelmaa, sähköä, kestävää energiatuotantoa ja paljon muuta!

Tiedekerhot

  • Peltolammilla Misson-X  tehtävä valmis sekä lasten että perheiden tiedekerhoissa. Menossa ESA:n Climate Detectives ja Astro PI. Kerhot ovat TÄYNNÄ

  • Kalevassa tiedekerhoillaan,  ESA:n Mission X-ohjelma valmis, ja jatkamme sekä kestävän energiatuotannon että Climate Dtetectives ja Astro Pi-ohjelmien parissa. Torstaisin klo 17.00-18.00

  • Tampereen kansainvälisellä koululla Amurissa teemana on Maapallo ja maailmankaikkeus. Kerhossa puhutaan sekä suomea että englantia. Tiistaisin klo 17.00 -18.00. Kerho avautuu pian myös etäkerhona.

 TILA YLLÄTTÄÄ Hatanpään koulutalolla ja Tampereen kansainvälisellä koululla Fistalla marraskuussa 2020!

TILA on ilmainen nuorisotapahtuma, jossa tiedettä, teknologiaa ja luovaa toimintaa.

45 minuuttia kestävä ohjelma sisältää muun muassa: 

  • Kuivajää, kylmää on tosiaan- 78,5 astetta ja mitä sille tapahtuukaan ilmassa, vedessä tai saippuakuplassa

  • Van de graaff -generaattori - ukkosmyrsky sisätiloissa!!

  • Konstikasta kemiaa, korkit hyppää, värit muuttuu ja miksi?

  • Voimalasta sähköä, bluetoothit soimaan ja diskopallot pyörimään, ja ellei aurinkoenergia riitä niin sitten veivaamaan energiaa itse.

Yhteistyössä Tiedeka Oy:n kanssa käynnistyvät jälleen Partion tiedelauantait. Mielenkiintoista ja innostavaa pienryhmätoimintaa lippukunnille.

TULEVAISUUDEN SÄHKÖÄ TURVALLISESTI

La 3.10.2020  - Kiitokset osallistujille !

Sähköä tarvitsevat kaikki. Mitä se on, mistä se tulee ja minne se menee? Tutustumme nykyaikaiseen sähkön tuotantoon, ja siihen miten sähkö saadaan koteihimme saakka. Tutkimme sähköturvallisuutta ja mittaamme sähkön kulutusta. Kestävä  ja ilmastoystävällinen energiantuotanto on haaste maapallolle ja meille. Paras ympäristöteko onkin sähkövahdin homma. Ovatko tulevaisuuden energialähteet aurinkoa, tuulta ja jotain aivan muuta?

ELEKTRONIIKKA IHMISEN APUNA

La 24.10.2020 - Kiitokset osallistujille, selvisivät myös robottien moninaiset tehtävät !

Nykyihminen käyttää elektronisia laitteita päivittäin. Älypuhelimet, tabletit ja läppärit ovat osa elämäämme. Näin ei ole aina ollut! Selvitämme miten elektroniikka on keksitty ja miten elektroniikan käyttö on muuttunut vuosikymmenten varrella. Ohjaamme robotteja ja tutkimme niiden älykkyyttä. Onko ihminen enää maapallon viisain?

ELÄMÄN TEKNOLOGIAA

La 28.11.2020

Teknologia ympäröi meidät jatkuvasti. Tekoälyt ympärillämme analysoivat meitä ja keräävät tietoa toiminnastamme. Miksi? Miten ne sen tekevät? Tutkimme millaista tietoa meistä voidaan kerätä miten me hyödymme siitä. Teknologian ja ihmisen vuorovaikutus muokkaa tulevaisuuttamme!

Copyright © Kehittyvä Eurooppa Ry. All rights reserved.